06-11-07

Winterseizoen

Nu het weer weer wat kouder is wordt het varen op de Roksem put (Domein de Kluiten) toch een soort van beproeving. Helemaal voor de trouwe aanhang langs de kant. Bibberend toekijken hoe de rest zich vrijwillig in het koude water stort is allang geen pretje meer. De droogpakken zijn van zolder gehaald en een val van je ski wordt met fel enthousiasme vermeden. Welke bikkel wilt nu een stukje schoolslag doen met zulke koude, jezelf warm piesen in je droogpak is dan ook geen optie.

Dus de hele bende is sinds twee weekjes verhuist naar het wat meer beschutte klein strand in Jabbeke. Dit tot plezier van de 'stuurlui aan wal' want zij kunnen met een drankje en hapje knus en vooral warm en droog alles perfect bekijken vanuit het restaurant.

Dave en Danny maken het klein strand dan nog aangenamer om te varen door 10 boeien mee te pakken, samen met 4 kleine boeitjes van Gil was dat een machtig parcour geworden.  Afgelopen zondag kon iedereen hiervan meegenieten, wat dan ook vollop werd gedaan. Extra uitdaging was dat de boeitjes nog wel eens wilden verschuiven, lijkt 'n goeie training, elk rondje een andere route vol verassingen.

En wie weet, zijn in het voorjaar alle 'Roksem-piloten' weer een paar niveau'tjes hoger, want reken maar dat als je in de winter vaart dat dat een serieuze bedoening is. Althans voor mij lijkt dat zo. Die 'mooie' zomer is voorbij, geen zitters om om mee te spelen (of je aan te ergeren), donkere dagen dus minder tijd want om 17.00 gaat 't licht uit, op 'n kleinere plas voel je meer verplaatsing van 't water (putten!) een kort en technisch parcour en natuurlijk de koude. Spelen is een stuk minder fun als de rillingen over je rug lopen. (ja ik ben dan ook wel een kou-kleum hoor)

Maar het loont zeker de moeite om door te varen in de winter. Niet alleen omdat ik anders geen smoes meer heb om niet bij (schoon)moeders op zondag op de koffie te hoeven, maar vanwege het niveau....

Jaa, volgens de mening  van diverse personen, buiten de vaste kliek om, heb ik horen zeggen dat het niveau van 'onze club' toch vrij hoog ligt! Nou harstikke tof om te horen natuurlijk, goed voor de ego en wat maakt dat beetje kou dan nog uit zou je denken! Maar het is waar, we hebben niet alleen het wonderkind Quentin in ons midden en een bijna legendarische Yves de Kat, maar met een thuiswedstrijd (laatste koers van het BK) stonden op het podium toch mooi onze vedette's vol trots te glimmen. Bart, Dave en Gil hebben eens goed laten zien wat doorgewinterde! piloten doen..... de koers winnen!

 

 

20:39 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Hi Eva, hoeveel betaal je in Jabbeke om te mogen varen?

Gepost door: John | 08-11-07

Hallo Hi Eva, hoeveel betaal je in Jabbeke om te mogen varen? Hoe kan ik weten of er jetskieers gaan zitten?
Mvg. John.

Gepost door: John | 08-11-07

De commentaren zijn gesloten.