13-11-07

Nieuwe ski op de markt....???

 

Volgens de geruchten is er nu naast Kawasaki, Yamaha, Hydrospace en Polaris een vijfde speler op de markt... De Wammerjet

Kijk en vergelijk verder op www.wamiltons.com

klik de link voor video beelden...   http://www.truveo.com/WAMMERJET/id/2112829063

3315_47342c950c8fe

DCP_9715

DCP_9716

wammerjet I

 

DCP_9712

DCP_9713

 

 

20:10 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-07

Winterseizoen

Nu het weer weer wat kouder is wordt het varen op de Roksem put (Domein de Kluiten) toch een soort van beproeving. Helemaal voor de trouwe aanhang langs de kant. Bibberend toekijken hoe de rest zich vrijwillig in het koude water stort is allang geen pretje meer. De droogpakken zijn van zolder gehaald en een val van je ski wordt met fel enthousiasme vermeden. Welke bikkel wilt nu een stukje schoolslag doen met zulke koude, jezelf warm piesen in je droogpak is dan ook geen optie.

Dus de hele bende is sinds twee weekjes verhuist naar het wat meer beschutte klein strand in Jabbeke. Dit tot plezier van de 'stuurlui aan wal' want zij kunnen met een drankje en hapje knus en vooral warm en droog alles perfect bekijken vanuit het restaurant.

Dave en Danny maken het klein strand dan nog aangenamer om te varen door 10 boeien mee te pakken, samen met 4 kleine boeitjes van Gil was dat een machtig parcour geworden.  Afgelopen zondag kon iedereen hiervan meegenieten, wat dan ook vollop werd gedaan. Extra uitdaging was dat de boeitjes nog wel eens wilden verschuiven, lijkt 'n goeie training, elk rondje een andere route vol verassingen.

En wie weet, zijn in het voorjaar alle 'Roksem-piloten' weer een paar niveau'tjes hoger, want reken maar dat als je in de winter vaart dat dat een serieuze bedoening is. Althans voor mij lijkt dat zo. Die 'mooie' zomer is voorbij, geen zitters om om mee te spelen (of je aan te ergeren), donkere dagen dus minder tijd want om 17.00 gaat 't licht uit, op 'n kleinere plas voel je meer verplaatsing van 't water (putten!) een kort en technisch parcour en natuurlijk de koude. Spelen is een stuk minder fun als de rillingen over je rug lopen. (ja ik ben dan ook wel een kou-kleum hoor)

Maar het loont zeker de moeite om door te varen in de winter. Niet alleen omdat ik anders geen smoes meer heb om niet bij (schoon)moeders op zondag op de koffie te hoeven, maar vanwege het niveau....

Jaa, volgens de mening  van diverse personen, buiten de vaste kliek om, heb ik horen zeggen dat het niveau van 'onze club' toch vrij hoog ligt! Nou harstikke tof om te horen natuurlijk, goed voor de ego en wat maakt dat beetje kou dan nog uit zou je denken! Maar het is waar, we hebben niet alleen het wonderkind Quentin in ons midden en een bijna legendarische Yves de Kat, maar met een thuiswedstrijd (laatste koers van het BK) stonden op het podium toch mooi onze vedette's vol trots te glimmen. Bart, Dave en Gil hebben eens goed laten zien wat doorgewinterde! piloten doen..... de koers winnen!

 

 

20:39 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Winterseizoen - Storm op komst...

De maand november wordt er een volgens de weerberichten eentje met een superstorm! Reden genoeg voor Gil om vol enthousiasme te staan trappelen om daar eens in te vliegen met z'n skietje.... Gil, conquer of the seven seas!

Superstorm november 2007?

superstorm2.jpgDe Engelse weerkundige Piers Corbijn heeft op de website Weather Action.fi een globale weersverwachting voor de maand november staan. Deze verwachting geeft aan dat wij later in november een superstorm kunnen verwachten. Piers Corbijn baseert zijn verwachting op de zonne-activiteit. Hieronder de verwachting van Piers Corbijn voor Nederland en België in november: November kent eerst een korte periode van rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht. Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland en België trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur. Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan t.g.v. aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. Er omheen vormen zich randstoringen en een zeer actief (kou) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703. Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht. De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht! De kans dat deze storm over Nederland en België trekt wordt ook op 80% geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado's niet uitgesloten.     

Bron http://pietpaulusma.sbs6.nl/piets-blog-algemeen/superstor...

20:05 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |