23-06-08

Foto van Mons!

Joris Rottier in actie...  in Mons, 3e ronde van het Belgisch Kampioenschap.

decoration

Klik op de foto voor meer actiehelden....

met dank aan www.ejsbajetski.eu (voorheen Robert Ruckineer) voor de uitslagen  

11:34 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

Deutsche Leute

Dit spontane koppel (in het midden) hadden we op het strand in Roses leren kennen. Hele vriendelijke Duitsers bleken Holly und Gaby te zijn en zij hadden nog maar kort het jetskien ontdekt. 

Vol passie en vastberadenheid trotseerden ze de golven op hun kawa's 650. Wat op zich al een hele prestatie is met zulke prehistorische beestjes. En na veel gebabbel over jetski's lieten zij ons zien waar je de lekkerste steak kon eten. Hmmm het was inderdaad lekkere steak (met vel!), en het is ook erg handig als je vrienden bij je hebt die perfect in het Spaans de bestelling kunnen plaatsen. Plus het vreugde verhogende Catalaanse brouwsel van het huis vondt ook zijn weg wel, dankzij hun goede contacten.

Dat stroperige goedje maakte de goed tongen los, m'n school Duits werd ineens een stuk gemakkelijker eruit geratelt. (Dit keer was Gil de Bob) En we zijn veel te weten gekomen over hoe te leven als God in Spanje.

Scan0001

En wat bleek, zij kenden de regio op hun duimpje want een paar dorpjes verder runden zijn alweer 6 jaar hun eigen Bed & Breakfast. En niet zomaar een leuke finca met een zwembad. Zo zot van motoren als ze zijn, of dat nu op het land of op het water is, hebben zij hun Hostel gericht op de 'Motorradfahrer'.

Om een lang verhaal kort te maken kun je een kijkje nemen op hun site.

En binnenkort zal er een nieuwe sectie bijgevoegd worden, jaja info en pics over het jetskien in Roses! Wie weet kom je er nog een bekende kop tegen want een bevriende fotografe is een dagje actie foto's komen nemen, speciaal voor op de site.

http://www.casa-holly.de/

 

 

00:14 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-08

'n herinnering aan de Zon, Zee en Espana

"Zeg, heb je zin om naar Spanje te gaan" vraagt Gil aan me. Zon zee, strand én jetskien, hmmm daar hoef ik niet lang over na te denken. En geheel volgens Gil's impulsieve stijl zitten we vier dagen later bepakt en bezakt in de auto. Voordat de drukste periode in het bedrijf van start gaat kunnen we er snel nog 10 dagen van tussen piepen. Zo houden we het wel spannend, vier jaar geen vakantie en ineens op avontuur. Eerst nog even Gil' skietje ophalen bij Piranha. Alex heeft hard gewerkt om hem op tijd ready-to-go te krijgen, super, en een uurtje later toetsen we Rosas in op de GPS.

rosas spanje   Santa Margarita, Rosas

Spanje, here we come!

Vakantie Spanje 111

eerst een 'beetje' nafte in de snelle-slurp-machine

Vakantie Spanje 001

en vervolgens een beetje lozen....

Webrosesbynight

en krap 11,5 uur later arriveren we, Rosas by night!

Vakantie Spanje 023

Hierachter het 'wave-walhala' van Rosas, hoewel vandaag eventjes niet ;) no big enough waves today

Vakantie Spanje 022

En langs deze pier komen we de haven uit, tjoeps zo recht de golven in. Dan hebben we wel wat bekijks. Gil vaart dan langszij en showt een beetje. De toeristen komen geinteresseerd dichterbij, lachen en wuiven voor nog meer entertainment, en als eewige kwajongen en met een sardonische grijns laat Gil z'n leukste kunstje zien, de 'turbine'.... Vol in de straal begrijpen ze niet wat hen overkomt en beduusd en een beetje boos druipen ze af. De vaste vissers die er dagelijks komen begonnen al grinnikend haastig weg te schuifelen zodra ze Gil in het oog kregen.

Vakantie Spanje 052

hmmm wat ga we vandaag eens doen, ....... jetskiën?

Vakantie Spanje 068
 

Vakantie Spanje 061

Vakantie Spanje 062

Vakantie Spanje 063

Vakantie Spanje 064

 

Vakantie Spanje 065

... en weer terug nafte pakken ...

Vakantie Spanje 066

Vakantie Spanje 069

Lekker lunchen terwijl de skietjes liggen te drogen.

Vakantie Spanje 054

schatje, wil je manchego of pata negra op je stuutje? Een tripje naar de locale supermarcato was net zo leuk als een bezoekje aan Cadaqués. (het geboortedorp van Salvador Dali.) Zoveel exotische producten, heb nog nooit zoveel vreemsoortige vissen in het schap gezien, een enorme tafel vol potten olijven om te proeven....hmmm. Sta ik te neuzen tussen heerlijke kazen die nog een gedurfde match zijn tegen Gil z'n sportschoenen, zie ik een bekend rood bolletje, Edammer kaas! Ja, daar reis je dan half Europa voor door.

Vakantie Spanje 055

Vakantie Spanje 040

Oeps, nadat ik heel enthousiast een grote golf gepakt had. Volgens Gil zat ik wel 2mtr hoog en 3 mtr ver, maar ja dat is misschien met een beetje zeezout genomen.

Vakantie Spanje 075

Dan maar 'n beetje wandelen om de boel in beweging te houden. Souveniertjes shoppen en cultuur opsnuiven

Vakantie Spanje 077

Hmmm, lekker hoor, die Spaanse cultuur. Volgens Gil kun je dus in Cafe Calienté de allerlekkerste Mojito's drinken. Na 5 stuks was dat vrijwel het enige zinnetje dat nog redelijk verstaanbaar was. "Ghoejuh Moghietjos sjeg"

Vakantie Spanje 079

En nog meer cultuur. Een oude bekende met zijn gevolg. De uitnodiging om op de boot mee te komen feesten met z'n zakenrelaties durfden we toendertijd niet aan te nemen. Maar nog steeds vriendelijk en gastvrij en "take no no voor an answer" als we voor 't eten uitgenodigd worden. Hele lekkere roze en groene Ricards voor Gil, Eef krijgt d'r eigen security (tegen wie dan?) en een toffe avond met een hoog Soprano-tintje.

Vakantie Spanje 086

Vakantie Spanje 057

Zullen we vandaag eens gaan mountainbiken...?

Vakantie Spanje 058

Goed idee, eens zien of we tot de wolken kunnen komen. Helaas, eenmaal op de fiets geen wolkje gezien. Mede doordat het binnen het uur prachtig weer werd. En om stevig te kunnen downhillen ("tring tring, waarom wil die auto niet aan de kant!") moet je ook weer bergop. Dat was best zwaar. En als er weer zo een gezellig terasje voorbij flitst dan doen de hydraulische remmen van Gil het toch wel heel erg goed.

Vakantie Spanje 028

Vakantie Spanje 024

Hmmmm heerlijke T ...

Vakantie Spanje 039

Vakantie Spanje 047

Vakantie Spanje 032 Vakantie Spanje 033

"Goh, hier hebben we toch ook gevaren met de ski's?"

Vakantie Spanje 029

Nadat we al fietsend de bergtoppen niet gehaald hadden besloten we 'n paar daagjes later om ze gemotoriseerd te beklimmen. En jawel, na een tijdje rijden door het beschermd natuurgebied 'Cap de Creus' met prachtige uitzichten, spannende borden en haarscherpe u-bochten met steile afgronden komen we alweer een heel leuk cafeetje tegen...

Kopie van Vakantie Spanje 006

Vakantie Spanje 008

Vakantie Spanje 012


Vakantie Spanje 011

Vakantie Spanje 016

Tja, de Spaanse golven zijn leuk en uitdagend maar voorzichtigheid is tijdens het 'jetski-schansspringen' ver te zoeken. Helaas is er een schroefje los gekomen bij Gil (z'n ski), dus aan de slag met locktide. Dat spul is dus ook overal te koop. Kortom, een kapot voetje voor Eef en een kapot skietje voor Gil

Vakantie Spanje 072

Vakantie Spanje 041

 hmmmm, San Miguel. Misschien wel lekkerder dan die Mojito's

Vakantie Spanje 071

Vakantie Spanje 091

Nog een met een kapot voetje, Hahaha nee Gil, da's geen pietje, da's een pootje (zonder voetje). Heb je eigenlijk ooit een meeuwenpietje gezien?

Vakantie Spanje 105

En aan alle goede dingen komt een eind. Tijd om alles in te pakken, vol te laden en vast te sjorren. Dankzij Gil z'n ingenieuze systeem konden de fietsjes mooi mee, plus 5 dozen San Miguel, 10 flessen Rioja, 8 flessen chocomel met kokossmaak, de vuile was en een tweede koelboxtas. Ja, we nemen 'Spanje' gewoon lekker mee naar huis...

Vakantie Spanje 114

Ja, ze staan er nog, zelfs na 180 km per uur, foei zeg! ("maar boetes sturen ze toch niet op, zo ver weg van huis!" volgens Gil z'n theorie.) En die theorie blijkt dus aardig te kloppen, bedankt Danny!

Vakantie Spanje 106

 Vakantie Spanje 115

De rijdende salon is van alle gemakken voorzien, bijna net als thuis...  over thuis gesproken

Vakantie Spanje 108

.... Afslag Oostende over 1290 kilometer!

Vakantie Spanje 107

Oostende here we come!

21:40 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-08

Foto's van Eau D'Heure

Voor de resultaten van de kampioenschappen op L'eau D'eure kun je klikken op het overzichtje hiernaast, een aantal mooie actie foto's en sfeerbeelden kun je hieronder zien. 

Klik op de onderstaande link.....

http://www.jetsport.be/race2008/o2r/

Met dank aan Jetsport.be !

 

15:45 Gepost door Eefje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eau d heure |  Facebook |