08-10-06

 Eerste serieuze training....

Voorlaatste weekend was super goed varen op Roksem. De zomer is voorbij wat betekent dat er een aanzienlijk minder aantal bezoekers zijn, en 't was voor mij een primeur, geen zitters op 't water! Nu het zo langzaam aan kouder begint te worden lijken alleen nog de die-hards er zin en moed in te hebben om in een guur windje zich in 't pak te hijsen. De 'toeristen' hebben waarschijnlijk hun machine in de stalling staan, waardoor er nu voornamelijk ervaren piloten tussen de boeitjes te vinden zijn en dat schroeft direct het niveau een flink paar treetjes hoger. Voor beginners als ik dus een goeie training om je daar tussen te begeven. Hoewel, tussenin, het is meer een beetje achterop, en proberen het tempo bij te houden.

Maar er wordt serieus getraind, met Yves'tje als starter, is het een spectaculair zicht om zes of meer skies zien te vertrekken. Vooral het commentaar van de piloten voor de 'go' is erg leuk. En natuurlijk het commentaar achteraf als de race gedaan is. Hier een daar een scheef gezicht is niet vermijden. Met dit niveau kun je ook niet verwachten dat alles volgens het boekje gaat, de meeste komen niet alleen voor de gezelligheid, maar om hun eigen kunnen flink aan te scherpen en dat gaat nu eenmaal niet zonder kleine risico's. Gevolg is flinke valpartijen wat er vanaf de kant wel spannend uitziet. Handjes schieten omhoog, hulp komt langs om de betreffende naar z'n ski terug te slepen, en het begint weer van voren af aan.

Een flinke regenbui met veel onweer stopt de pret niet en zorgt voor nog mooiere plaatjes. Helaas heb ik niet veel foto's kunnen maken. Maar dat zal de komende tijd wel veranderen. Na een aantal weken met klachten rond te lopen toch maar eens naar de dokter en blijkt, door al het vallen en opstaan heb ik een heuse whiplash! Aaaargh. Voor komende 1,5 maand zeker geen jetskiën meer.   Maar eigen schuld, had ik ook maar niet met met pijn moeten doorvaren en denken lekker een stoere bikkel te zijn. (Heb weer een lesje geleerd ) Voordeel is, dat ik de komende tijd wel genoeg plaatjes kan schieten......

01-10-06 Roksem 003

Perrine en Bart

01-10-06 Roksem 009

Ik wist niet eens dat Vincent zo een gezellige zus had... op de ski van Steven

01-10-06 Roksem 011

En Rius was er ook.....

01-10-06 Roksem 008

Vincent, Gil, Yves en Perrine

01-10-06 Roksem 002

(Spreekt voor zich)

01-10-06 Roksem 007
 

01-10-06 Roksem 005

Hoe je als kleine man toch groot kunt zijn, Gil en Yves

16:31 Gepost door Eefje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |